Online condoleren

HIER KAN JE ONLINE JOUW DEELNEMING BETUIGEN. JE BERICHT IS OOK DOOR ANDEREN TE ZIEN VIA DEZE PAGINA'S.
DE FAMILIE ONTVANGT JE BERICHT RECHTSTREEKS.
INDIEN U LIEVER PRIVÉ UW DEELNEMING BETUIGT DAN KAN U HEN EEN KAARTJE STUREN OF ONS VIA MAIL EEN BERICHT STUREN DAT WIJ AAN DE FAMILIE BEZORGEN.

Karel Staes

Geboren op 13 oktober 1941
Overleden op 27 augustus 2023
De uitvaart vindt plaats op 9 september 2023 om 10:30

Sint-Antoniuskerk te Antwerpen

Onderaan deze pagina kan u het rouwregister tekenen. Indien u bloemen wenst te bestellen, dan kan u via het bloemen-en-kransenformulier contact met ons opnemen. Rouwregister tekenen Bloemen bestellen Troostcadeau kiezen

 
Rouwbetuigingen
Uw e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.
Sending

Berichten rouwregister


Hier kan je online jouw deelneming betuigen. Jouw bericht wordt hier binnen de 4u gepost en later aan de familie bezorgd.

Wim De Weerd

Eind jaren ’80 deed ik burgerdienst in Kauwenberg, toen nog op de Ossenmarkt. Een onvergetelijke ervaring, mede dankzij Karel en alles wat ik van hem mocht leren, en nog altijd meedraag. Later kwam ik hem nog af en toe tegen. Nu resten enkel nog de herinneringen aan een warme, wijze en rebelse man. Ik zal ze koesteren. Sterkte voor de familie en naaste vrienden, en voor Maria.

Dirk Van der Roost

Beste Maria, beste familie,
ooit kwam ik thuis langs bij Karel, en dat ene gesprek is me altijd bijgebleven. Een mooi en zΓ³ geΓ«ngageerd mens met prachtige verdiensten, we blijven hem her inneren. Sterkte toegewenst aan Maria, familie en vrienden! Dirk

Jos Van Loon (pr)

Beste Maria en familie,
christelijke deelneming bij het overlijden van Karel. Hij was een toffe en verdienstelijke man en priester, met veel aandacht voor de kwetsbare mensen. Hij zal nu delen in Gods hemels leven. Sterkte. Jos

Ludo Fierens

Beste familie, Karel heb ik als proost in de Chiro leren kennen. Wat ik weerhoud is dat hij steeds begaan was met anderen en ook al eens een steek liet vallen, maar de eerste was om zich te verontschuldigen. Zijn schrijverstalent en zijn inzet voor de zoveelste wereld zijn mij niet ontgaan. Wij geven een prachtmens uit handen.
Sterkte voor de hele familie en naaste vrienden. Van harte, Ludo Fierens.

WILLY Detloff

Karel we zullen je herinneren als een fijne mens met een heel groot hart.
Dank je dat we op vele momenten van ons leven jouw als tochtgenoot hebben ervaren.
Onze deelneming aan de familie.
Wim en Jeanine Detloff -Van Waelderen

Maria Peeters

Enorm gedreven in wat hij deed maar ook rebels,met een uitgesproken mening over de “gevestigde waarden”,zo hebben we Karel gekend in zijn jonge priesterjaren.
Telkens als hij in Kontich-Kazerne een afspraak had met Phil Bosmans nam hij de tijd om een bezoekje te brengen aan zijn nonkel Gust en tante Nelly en onze ouders Maria Staes en Marcel Peeters.Na de dood van onze moeder is het contact echter verloren gegaan,maar toch hebben we altijd aan die tijd met Karel goede herinneringen bewaard,niet in het minst omdat hij toen ook ons huwelijk heeft ingezegend.
Langs deze weg willen wij graag ons medeleven betuigen aan iedereen in wiens leven de dood van Karel ongetwijfeld een grote leegte zal achterlaten.
Maria Peeters &Jean Cnops

Eric Bochar

Karel, je onvermoeibare inzet voor mensen aan de rand heeft mij altijd geraakt en geΓ―nspireerd.
Je was ook een begenadigd schrijver. Dank voor wat ik van jou mocht leren. Je mag nu rusten in Gods geborgenheid.
Sterkte voor al diegenen die hij liefhad.
Eric Bochar

Vandamme Nina

Graag wil ik mijn medeleven betuigen bij het overlijden van Karel. Hij was een trouw en gegeven priester, consequent in zijn keuze voor de meest kwetsbaren in onze maatschappij. Dank voor je zijn Karel en voor de teksten die je schreef. Die gaan recht naar het hart terwijl ze je engagement naar kleinen en armen toe uitstralen.

Ik leef mee met al wie lijden onder de pijn van dit heengaan en bid in volle vertrouwen om troost en sterke voor hen die hem nabij waren, vrienden en familie. We vertrouwen op Gods verrijzeniskracht in Jezus;

Nina Vandamme

Jochen Hentzen

Karel,

Je lach blijft ons altijd bij. Sterkte !

Bestuur van Centrum Kauwenberg

Aan de familie en vrienden onze oprechte deelneming bij het heengaan van Karel.
Hij zal blijven verder leven in de herinnering van velen. Zijn inspiratie en teksten zullen voor ons en in de toekomst van betekenis blijven in de strijd tegen het onrecht.
“Onze tijd moet langzaam leren weten
wie wij nu geworden zijn.
Niemand die nog wordt vergeten
in ons nieuwe samenzijn.” (Kauwenberglied)

Chris Dyck

Deelneming voor de familie en vrienden, sterkte!

Bellens Jo

Karel, je was een fenomeen en een erg aangename man. Jouw inzet en energie voor de vierde wereld was enorm. Je zal niet vergeten worden.

ATD Vierde Wereld-Kust

Tijdens onze open leesavonden lazen we menig tekst van Karel. Deze “parels van Karel” waren steeds verhelderend en inspirerend om met andere ogen te kijken naar de gekwetste, armste en uitgesloten mens. Dankjewel Karel!
Je leeft verder in onze harten, in ons denken en in onze inzet.
Onze oprechte deelneming aan familie en vrienden.

Raf Bisschops

Karel kruiste op verschillende momenten mijn levenspad. In de jaren 70 in parochie Driehoek Brasschaat waar je misvieringen hield. Wat later toen ik ging helpen appartementen in orde maken voor ex bewoners van hotel Min. Elk seizoen trokken we met een groepje naar de Hoge Venen: een warme herinnering aan de mooie tochten en het intens omgaan met elkaar. Vele jaren daarna kwam ik je tegen via ATD en verenigingen waar armen het woord nemen. Je zal altijd in mijn herinnering wonen als een medemens met een hart dat zo groot was voor anderen. Rust zacht lieve Karel.

Marie-Thérèse Poppe

Niets beter nu om Karel te herdenken dan te grasduinen in zijn boeken en enkele van zijn teksten te herlezen. Ook voor het tijdschrift van ATD Vierde Wereld schreef hij enkele jaren lang af en toe een stukje. We kiezen er een om binnenkort op onze website te plaatsen.
Innige deelneming aan wie hem heel nabij was.

Philip van Veldhoven

Christelijke deelneming bij het overlijden van priester Staes

Christiaan Van Herwegen

lieve Familie. Karel (“Charel”) kwam ik tegen op mijn levenspad als collega pionier in Hotel Min…ik herinner me zijn gedrevenheid, die heeft hij levenslang behouden heeft door het opnemen van de hand van randmensen…Wegens een begrafenis van een jong gestorven neef op hetzelfde tijdstip kan ik onmogelijk zaterdag afscheid van hem komen nemen. In gedachten ben ik bij jullie.

Macair Wegman ofm.cap.

Met goede herinnering was hij een van de docenten bij de interdiocesane priesteropleiding CPRL te Antwerpen: “Blijf mens en wordt niet ‘het beeld van priester’ dat je denkt te moeten zijn”.

jaak en suzy van Hoof Bonnet

Als een rots in de branding stond Karel vooraan in de rij van de vierde wereld. Altijd rechtuit en vastberaden om deze mensen bij te staan en mee hun woord te nemen. Bedankt Karel, je hebt enorm veel bijgedragen om voor hen een betere wereld te maken. Er is nog heel veel werk maar jij hebt de weg reeds geΓ«ffend.

Parochieteam Herenthout

Onze diep christelijke deelneming bij het overlijden van Karel.
Veel sterkte aan allen die hem zullen missen.

Georges Houtmeyers

Moge de mooiste herinneringen in jullie hart bewaard worden, beste familie en vrienden

Mia De Schamphelaere

We leven mee bij het afscheid van priester Karel. Hij was een gedreven persoon, met een engagement voor de minstbedeelden. De arme en de verrezen Lazarus zullen hem nu zeker aan de hemelpoort verwelkomen.

Bert Roebben

Karel was een mooi mens, een gedreven bevrijdingstheoloog, verankerd in Antwerpen, en een bevlogen schrijver. Zijn psalmbewerkingen in Tijdschrift voor Geestelijk Leven bijvoorbeeld hebben me altijd aangesproken omwille van hun concrete en alledaagse taal. Hij moge rusten in vrede.

Hoet Rik

Met familie, confraters en vrienden bidden we de Heer in het geloof dat Karel in d echoot van de Barmhartige is opgenomen. Spijtig genoeg zal ik de uitvaart niet kunnen bijwonen wegens verblijf in het buitenland.

Terug naar overzicht online condoleren