Vanaf 23 januari 2017 werkt Rustpunt Begrafenissen samen met De schuur van Mariaburg. De 17e eeuwse schuur zal gebruikt worden als aula voor burgerlijke plechtigheden.

De schuur van Mariaburg of zoals velen ze kennen als een deel van het hoevecomplex van boerderij Matthijssen dateert uit de 18de eeuw. De schuur is met de jaren gerenoveerd en een deel van de wanden zijn rond 1953 bijgebouwd, maar het gebinte is authentiek. Het hoevecomplex was in 1834 in het bezit van Josepha Petroneilla Van de aa. In 1953 werd de schuur deels gerenoveerd in opdracht van de toenmalige eigenaar, maatschappij Antverpia. Toen de huidige eigenaars in 2013 introkken in het woonhuis wat vroeger dienst deed als stal was de vloer van de schuur nog steeds zand. Zij hebben toen de schuur omgebouwd naar een dierenspeciaalzaak met respect voor de authentieke onderdelen van de schuur. Na 2 jaar hebben zij besloten om de dierenspeciaalzaak te stoppen en de schuur te verhuren zodat iedereen kan genieten van deze uitzonderlijk ruimte.

Vanaf heden zal ook Rustpunt Begrafenissen gebruik kunnen maken van deze mooie en warme ruimte die zich volgens ons perfect leent om plechtigheden in te verzorgen.

Vanaf het voorjaar zullen de eigenaars van de Schuur ook koffietafels organiseren zodat we na de plechtigheid (desgevallend te voet) naar de begraafplaats kunnen en nadien kunnen terugkeren voor de koffietafel in deze mooie ruimte.

Een mooie samenwerking die voor mooie momenten van afscheid zal zorgen.